Drie generaties Strijbosch

Strijbosch is een écht familiebedrijf. Waarvan de eerste stappen in 1953 werden gezet, door niemand minder dan opa Strijbosch zelf. Inmiddels zijn we drie generaties verder, met een bedrijf en geschiedenis om trots op te zijn.

Opa Strijbosch, de eerste generatie, startte vanuit Oss met het verhuren van wasmachines aan particulieren. De huur bedroeg toen 2,50 gulden per wasmachine, per week. Een toentertijd vernieuwend en gedurfd concept. Het sloeg snel aan en verspreidde zich als een lopend vuurtje, met een klantenkring die zich steeds verder uitstrekte naar onder andere Uden, Heesch en Veghel.

De huur werd wekelijks opgehaald en verzameld door maar liefst negen agenten. Niet lang daarna werd het ook mogelijk om wasmachines bij Strijbosch te kopen, in plaats van alleen te huren. Ook het assortiment werd flink uitgebreid, met onder andere gashaarden, koelkasten, diepvriezers, stofzuigers en televisies. Het begin van Strijbosch als specialist in wit- en bruingoedapparatuur was gemaakt.

Rond 1978 werd de zaak overgenomen door de tweede generatie: zoon Bart Strijbosch werd directeur. Toen zijn gezin verhuisde van Oss naar Nistelrode, verhuisde het bedrijf mee. De keuken van familie Strijbosch deed die periode dienst als kantine voor de inmiddels veertien medewerkers. Daar groeide het bedrijf natuurlijk snel uit, waarna er een nieuw kantoor werd gebouwd en geopend in 2000.

De naamsbekendheid van Strijbosch groeide, evenals de waardering voor onze service door zakelijke klanten. Het nieuwe pand werd daarom ook te klein, waardoor Strijbosch uitweek naar de Heescheweg 29 in Nistelrode. Een flink pand, met genoeg ruimte om nog meer te groeien. Tot op de dag van vandaag is dit het adres van ons hoofdkantoor.

Sinds 2009 staat Antoon Strijbosch aan het roer, de derde en huidige generatie. Het assortiment en de werkwijze zijn vrijwel hetzelfde gebleven. De focus ligt nog steeds op wit- en bruingoed en de wensen van de klant staan voorop. Innoveren vinden we natuurlijk belangrijk, maar de klant blijft centraal staan. Dankzij jarenlange kennis en ervaring voorzien wij onze klanten elke dag van de beste producten en het juiste advies.

Waar opa Strijbosch zich volledig richtte op particulieren in de buurt, ligt de focus deze dagen meer op de zakelijke markt. Zowel nationaal als internationaal. Inmiddels is Strijbosch werkgever van meer dan 150 gewaardeerde collega’s. Daar zijn we bijzonder trots op!

Lees meer over onze missie en visie

Contact

Bel met ons +31 (0)412 611 001 of stuur een mail naar info@strijbosch.nl
Het is ook mogelijk het onderstaande contactformulier in te vullen: